Passieve tillift PowerMOVE manueel

Prijs op aanvraag
Artikelnummer
JC-5920000002

De PowerMOVE is een passieve tillift om cliënten in een liggende of zittende houding te verplaatsen. De onderhoudsvriendelijke mast zorgt voor een translerende beweging van de tilarm. De cliënt wordt ongeacht de hoogte altijd op dezelfde afstand van de mast getild en hierdoor kan de cliënt heel precies worden gepositioneerd. De PowerMOVE is voorzien van elektrisch verstelbare pootspreiding, hoog-laag en kantelfunctie van het tiljuk. 

De passieve lift is ontworpen om cliënten in mobiliteitsklasse D of E te verplaatsen in combinatie met een passieve tilband. De PowerMOVE is standaard uitgerust met een 4-punts elektrisch kanteljuk met flexibele afstandshouders. Geschikt voor gebruik in combinatie met een tilband met clips.  

Kenmerken  

  • Maximale belasting 200 kg
  • Uitvoering met elektrisch 4-punts juk
  • Uitvoering zonder weegunit, deze is optioneel toe te voegen
  • Translerende kolomlift met gefixeerd tiljuk
  • Grote uitlading door lange arm en poten 
  • Onderhoudsvriendelijke kolom met spindel

Opties tiljuk 

  • De PowerMOVE wordt standaard uitgevoerd met een 4-punts elektrisch kanteljuk. Dit 4-puntsjuk is geschikt voor tilbanden met clips, die aan de paddenstoeltjes van het tiljuk worden bevestigd. Met de handbediening of het bedieningspaneel kan de houding van de cliënt tijdens de transfer worden gewijzigd. 
  • Voor de toiletgang en verschoning in de tillift kan de PowerMOVE ook worden uitgevoerd met een Flexjuk. Het Flexjuk heeft naast de vier traditionele ophangpunten (4-puntsjuk), vier extra ophangpunten welke oranje gemarkeerd zijn voor de Flex-toiletband. Een multifunctioneel tiljuk dat in combinatie met de Flex-toiletband een toiletbezoek voor continente cliënten in mobiliteitsklasse D langer mogelijk maakt dan een conventionele toiletband. De Flex-toiletband is ontwikkeld om veel ruimte vrij te laten voor het verwijderen en aantrekken van kleding en het vervangen van incontinentiemateriaal. De tilband biedt in combinatie met de positionering van de ophangpunten extra steun. Een PowerMOVE met Flexjuk heeft een maximaal tilgewicht van 150 kg. 
  • Voor het gebruik van tilbanden met lussen kan de PowerMOVE worden voorzien van 2-puntsjuk. Dit tiljuk heeft twee ophangpunten en geen kantelfunctie. De houding van de cliënt kan daardoor alleen beïnvloed worden door het variëren van de lengte van de lussen.

Weegunit  optioneel

Het regelmatig wegen van cliënten in mobiliteitsklasse D en E is in de praktijk erg lastig. De PowerMOVE wordt standaard uitgevoerd zonder weegunit. Het is echter wel mogelijk om een weegunit toe te voegen. Een tillift met weegunit kan bijdragen aan het eenvoudig en periodiek wegen van een cliënt. De weegunit is optioneel en kan worden geïntegreerd in de arm van de PowerMOVE. Dit maakt het mogelijk om cliënten op eenvoudige wijze regelmatig te wegen. De maximale weegcapaciteit betreft 200 kg.