Retourvoorwaarden

Stap 1

Om als zakelijke klant een product voor service of garantie aan ons te retourneren neemt u dan als eerste contact met ons op. Dit kan door te bellen naar: +31 (0)35 646 1200 of te mailen naar: customerservice@skills-meducation.nl.

Stap 2

Mocht u een retourformulier en/of een retourlabel van ons ontvangen hebben per mail, print u dit dan uit.

Stap 3

Verpak de goederen (met of zonder retourformulier), inclusief alle accessoires, in een stevige verzendverpakking.
Plak het retouretiket of voorzie het pakket van onze gegevens en verstuur het.

Houdt u er rekening mee dat fantomen en onze apparatuur gevoelig is en kapot kan vallen. Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen.

Stap 4

U kunt het pakket op de onderstaande manieren retourneren (de adres gegevens krijgt u van ons per mail).

Een brievenbus. Als het pakket door een brievenbus past, dan kunt u het verzenden via brievenbuspost. U verzendt dan zonder Track & Trace code en u kunt de bestelling niet volgen. 

PostNL afgiftepunt. U ontvangt daar een verzendbevestiging met Track & Trace code waarmee u de zending kunt volgen. Bewaar deze bevestiging. 

(UPS-)pakketbezorger. Heeft u het pakket voorzien van een retouretiket met daarop het antwoordnummer? Dan kunt u het pakket meegeven aan de pakketbezorger wanneer deze voor een andere aflevering bij u aan de deur komt. Mocht er een pakketbezorger vanuit Skills Meducation geregeld worden dan stemmen we eerst met u af wanneer het pakket opgehaald kan worden. Meestal is dit nog de zelfde dag en anders de eerst volgende ochtend. Zorgt u er voor dat het pakket dan al klaar staat.

Houdt u er wel rekening mee dat een verzending op eigen risico is.